HTML

Über uns

Blog az osztrák futballról, mert érdekes, mert hasonlít a magyarra, illetve mégis nagyon nem. Bécsi nagymenők, salzburgi és kanadai milliárdosok, falusi kiscsapatok, nőcsábász csatárok, botcsinálta sztárok.

Szurkoljunk az Eb magyarjainak, akik a mienkénél is rosszabb csapattal lehetnek ott, amit velünk akartak megrendezni.

Friss topikok

Linkblog

Hans Krankl a Linz új edzője

2009.03.23. 22:21 Lichtenstein Lajos

A volt szövetségi kapitány, az osztrák foci egyik élő ikonja, Hans Krankl lesz a bajba jutott Linzer ASK edzője. A linziek az elmúlt 13 meccsükön egy győzelemet szereztes és háromszor döntetleneztek, illetve mindössze négy gólt lőttek. Így már csak a nyolcasdikok a tízcsapatos bajnokságban, igaz, 11 pont előnnyel a kiesőhelyen álló Mattersburg előtt. Az 56 éves Krankl határozott személyiség, mindig van véleménye és motiválni képes edzőnek tartják. Krankl játékosként 69 válogatott meccsen 34 gólt szerzett, osztrák és spanyol gólkirály volt, a Barcelonával KEK-et nyert, volt Aranycipős és főszereplője volt a cordóbai csodának, a németek 78-as legyőzésének. Edzőként többek között Rapid, a VfB Mödling, az SV Salzburg, a Fortuna Köln, az FC Tirol volt a munkahelye. Legutóbbi klubja 2001-ben az Admira volt, ennek az az érdekessége, hogy a bécsieket kiesőhelyen vette át és végül benttartotta őket. Ez viszont a Linz kiesését okozta. 2002 januárja és 2005 szeptembere között a válogatott szövetségi kapitánya volt, azóta csak egy amatőrökből álló csapatot edzett egy tévéműsorban. Fél évre szól a megbízatása Linzben, ami meglepő, hiszen a LASK-nál hiába tartanak a kieséstől, ez nem reális lehetőség. Tehát érdemes lett volna olyan edzőt keresni, akivel valóban hosszútávon számolnak.

Szólj hozzá!

Címkék: bundesliga krankl linzer ask

A bejegyzés trackback címe:

https://sogorok.blog.hu/api/trackback/id/tr951021294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása