HTML

Über uns

Blog az osztrák futballról, mert érdekes, mert hasonlít a magyarra, illetve mégis nagyon nem. Bécsi nagymenők, salzburgi és kanadai milliárdosok, falusi kiscsapatok, nőcsábász csatárok, botcsinálta sztárok.

Szurkoljunk az Eb magyarjainak, akik a mienkénél is rosszabb csapattal lehetnek ott, amit velünk akartak megrendezni.

Friss topikok

Linkblog

Elkezdik az európai kupákban

2010.07.13. 00:12 Lichtenstein Lajos

Az osztrák klubok csak kicsit vannak a magyarok előtt, már ami az európai kupákat illeti, csak most kell becsatlakozniuk a küzdelmekbe.

Ez annyit jelent, hogy a bajnok Salzburg ugyanúgy a második selejtezőkörben kezd a BL-ben, mint a DVSC (az elsőben csak a négy legrosszabbul sorolt európai bajnok, pl. andorrai, San Marinó-i, montenegrói), az Európa-liga-indulók viszont kihagyták az első a fordulót.

Kedden lép pályára a Feröer-szigeteken a Red Bull Salzburg, a Tórshavn ellen. A bajnok terve évek óta a BL-főtáblájára való jutás, de ez még nem sikerült, a salzburgiakon a tavaly foganatosított változások sem segítettek.

Csütörtökön jönnek a bécsiek, a bajnoki második Austria és a harmadikként végzett Rapid is idegenben kezd. A lilák - Sáfár Szabolccsal a soraikban - a Siroki Brijeg ellen küzdenek, a boszniai klub a szlovén Olimpia Ljubljanát búcsúztatta az első körben kettős győzelemmel. A Rapid a litván Suduva Marijampolével került össze.

A visszavágókat egy hét múlva rendezik.

A kupagyőztes Sturm Graz - Szabics Imre régi-új klubja - csak a harmadik körben kezdi a versengést, annak a fordulónak a sorsolását július 16-án, pénteken tartják.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sogorok.blog.hu/api/trackback/id/tr162147845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása