HTML

Über uns

Blog az osztrák futballról, mert érdekes, mert hasonlít a magyarra, illetve mégis nagyon nem. Bécsi nagymenők, salzburgi és kanadai milliárdosok, falusi kiscsapatok, nőcsábász csatárok, botcsinálta sztárok.

Szurkoljunk az Eb magyarjainak, akik a mienkénél is rosszabb csapattal lehetnek ott, amit velünk akartak megrendezni.

Friss topikok

Linkblog

Mindenkit megleptek a nyugdíjas kapitánnyal

2008.07.25. 22:40 Lichtenstein Lajos

Amikor már azt hittük, hogy Karel Brücknert az Eb-ről egy öregotthonba tolták át, az osztrák futballszövetség gondolt egyet, és inkább munkát adott neki.

Pénteken bejelentették, hogy legalább évig, a vb-selejtezők befejezéséig a cseh Karel Brückner lesz Ausztria futballválogatottjának a kapitánya. A döntés nemcsak az edző előrehaladott kora miatt volt nagy meglepetés, hanem azért is, mert a hetek óta tartó találgatásokban egyszer sem merült fel a neve.

Sikerült teljesen titokban tartani a 68 éves Brückner megkeresését, a jól értesült osztrák hírügynökség az APA is csak két órával a bejelentés előtt tudta meg az Eb után lemondott Josef Hickersberger utódjának a nevét. Korábban elsősorban az eddigi másodedző, Andi Herzog neve merült fel, állítólag tárgyaltak a német Mirko Slomkával is, az utóbbi napokban meg a spanyol Camachóról cikkeztek.

Brückner június végéig országa válogatottját irányította, és márciusban kijelentette, kora miatt 34 év után abbahagyja az edzősködést. A cseh háromszor vezette ki egymás után a cseheket nagy tornákra, épp az első, a 2004-es hozta a legnagyobb sikert, az elődöntőt. Előtte az utánpótláscsapatokkal foglalkozott, 2001-ben Eb-t nyert az U21-esekkel.

A döntést Friedrich Stickler ÖFB-elnök szerint mindenki támogatta és a nyilatkozatok alapján úgy tűnik, valóban egyértelmű a lelkesedés. Csak a magabiztos Hans Krankl fanyalgott, leurazta Brücknert és felidézte, milyen nehéz volt vele a 2004-es Eb-selejtezők időpontegyeztetésekor. A Goleador megjegyezte, neki jó élményei nincsenek a csehről.

A meglepett játékosok nem hőbörögtek, a nagyszájúságra hajlamos Martin Harnik tette hozzá, Herzog is jó választás lett volna. Garics György arról beszélt a Der Standard cikke szerint, hogy nagyon jó választás Brückner, elég csak a cseh válogatott eredményeit megnézni.

Az új osztrák kapitányra az indoklás szerint a tapasztalata miatt esett a választás. Ami tényleg mellette szólhatott, hogy már a cseheknél is a tekintélyét emlegették, illetve azt, hogy a futballistái mintegy apaként néznek fel rá. Erre lehet szükség az osztrákoknál is, ugyanis Hickersberger nagyon fiatal csapatot alakított ki, sokan közülük nagyapát is láthatnának új edzőjükben. Brücknert amúgy nagy taktikusnak tartják, aki hosszú értekezleteken vázolja elképzeléseit, alaposan felkészül az ellenfelekből, ami után személyre szabott feladatokat ad játékosainak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sogorok.blog.hu/api/trackback/id/tr50585966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása