HTML

Über uns

Blog az osztrák futballról, mert érdekes, mert hasonlít a magyarra, illetve mégis nagyon nem. Bécsi nagymenők, salzburgi és kanadai milliárdosok, falusi kiscsapatok, nőcsábász csatárok, botcsinálta sztárok.

Szurkoljunk az Eb magyarjainak, akik a mienkénél is rosszabb csapattal lehetnek ott, amit velünk akartak megrendezni.

Friss topikok

Linkblog

Bajnokveréssel és potyagóllal indult a szezon

2008.07.09. 00:13 Lichtenstein Lajos

A Sturm Graz magabiztosan győzte le 3-1-re a felettébb gyenge és óriási hibákat vétő Raid Wient a szezon első fordulójának első meccsén.

Két nehéz felkészülésen túljutott csapat kezdte az osztrák bajnokságot kedd este és a rosszabb helyzetűnek gondolt Sturm indult győzelemmel. A fekete-fehérek hazai pályán nagyszerűen futballoztak a bécsi Rapid ellen. A vendégek kezdettől fogva csak lézengtek a pályán, mégis egy hihetetlen kapushiba kellett a Sturm vezetéséhez. A 32. percben a vészmegoldásként igazolt, 36 éves Georg Koch egy középről lőtt, gyenge szabadrúgást ráejtett Sonnleitnerre, a labda meg bepattant a hálóba. A hazaiak a 45. percben növelték előnyüket, a csapatkapitány Haas egy kiugratás végén, a kijátszott Rapid-védelem mellett lőtte a másodikat.

A fordulás után a bécsiek próbálkoztak, a válogatott kerettag Andreas Dober harmincról egyenlített is, igaz, Schicklgruber kapus beleért a labdájába. Hamarosan azonban megint a Sturm irányította a játékot és a 72. percben egy ellentámadás végén Stankovic beállította a 3-1-es végeredményt.

A Rapid a vártnál is rosszabb állapotban kezdte a szezont, a Sturm viszont meggyőzően támadott majdnem végig a meccsen. A graziakra érdemes figyelni, mert az Intertotó-kupa következő körében a Budapest Honvéddal találkozhtnak.

Szólj hozzá!

Címkék: bundesliga rapid sturm

A bejegyzés trackback címe:

https://sogorok.blog.hu/api/trackback/id/tr96559800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása