HTML

Über uns

Blog az osztrák futballról, mert érdekes, mert hasonlít a magyarra, illetve mégis nagyon nem. Bécsi nagymenők, salzburgi és kanadai milliárdosok, falusi kiscsapatok, nőcsábász csatárok, botcsinálta sztárok.

Szurkoljunk az Eb magyarjainak, akik a mienkénél is rosszabb csapattal lehetnek ott, amit velünk akartak megrendezni.

Friss topikok

Linkblog

54 órával korábban kiment a bérletért

2010.07.01. 00:30 Lichtenstein Lajos

A bécsi Rapid egyik vezetője elképedve látta, hogy hétfő reggel fél kilenckor valaki lesátorozott a stadion pénztárai elé. Amikor megkérdezte, mégis mit csinál ott a fiatalember sátorral, kempingfőzővel felszerelkezve, az teljes természetességgel azt válaszolta, bérletet szeretne a Westtribünére, vagyis a Hannapi-stadion egyik kapu mögötti lelátórészére, az ultrák székhelyére - számolt be a Neue Krone Zeitung.

A gond az volt, hogy a bérleteket csak szerdán kezdik értékesíteni. Pontosabban ez nem is telejesen biztos, ugyanis az a lelátó négy éve folyamatosan tele van bérletessel. Így a lelkes várakozó csak abban az esetben juthatna szezonbelépőhöz, ha valaki nem újítaná meg a tavalyit. A Krone beszámolója szerint azonban a Rapid-vezető elküldte a szurkolót a stadion elől.

Az ilyen mértékű elszántság nyilván egyedülálló, de a Rapid-táborra valahol mégis jellemző. A 17 ezres Hannapi-stadionban szinte általános a telt ház: a 2009/10-es szezonban 15 343 volt az átlagnézőszám.

Az osztrák első osztálynak 7800 volt az átlaga, a bajnok Red Bull Salzburg 12 ezres átlagot produkált, igaz a stadionja harmincezres. Ami az eddigieknél is döbbenetesebb, hogy jelenleg, két héttel a bajnoki rajt előtt már több mint tízezer bérletesnél jár a Rapid, amely csak harmadik volt az előző bajnokságban és utoljára 2008-ban nyert aranyat, tehetségeit, legjobbjait pedig folyamatosan külföldre értékesíti.

Összehasonlításképp: a magyar NB I. átlagnézőszáma háromezer alatt van, a legnagyobb táborral rendelkező Fradi meccseit átlagban 4600-an látták, az FTC alig tudott néhány ezer bérletest összeszedni az előző szezonban. Pedig a két bajnokság színvonala között azért nem ekkora a különbség. (A nézőszámokra vonatkozó statisztikák innen.)

A Rapid szurkolói azonban nem csak Bécsben ilyen kitartóak: az Európa-liga második körében, a lett Suduva ellen esedékes párharc idegenbeli meccsére már két repülőgép megtelt a hívekkel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sogorok.blog.hu/api/trackback/id/tr602122149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása