HTML

Über uns

Blog az osztrák futballról, mert érdekes, mert hasonlít a magyarra, illetve mégis nagyon nem. Bécsi nagymenők, salzburgi és kanadai milliárdosok, falusi kiscsapatok, nőcsábász csatárok, botcsinálta sztárok.

Szurkoljunk az Eb magyarjainak, akik a mienkénél is rosszabb csapattal lehetnek ott, amit velünk akartak megrendezni.

Friss topikok

Linkblog

Linz a volt edzőit preferálja

2008.06.29. 09:57 Lichtenstein Lajos

A válogatott tagjai közül elsőként a csatár Roland Linz szólalt meg a kapitánykeresés ügyében.

Az Österreich című lap kérdezte meg az Eb-n meglehetősen indiszponált Roland Linzet, kit látna szívesen a válogatott kispadján. A támadó először szabadkozott, hogy ez nem az ő dolga, majd világossá tette, osztrák edzőt részesítene előnyben. Azért, mert csak hazai szakember ismerheti igazán az osztrák játékosokat, illetve azért, mert egy külföldinek nem igazán lenne vonzó Ausztria futballja.

Két embert végül meg is nevezett, olyanokat, akikkel már dolgozott együtt, sőt fontos szerepet töltöttek be a karrierjében. Az egyik Hans Krankl, aki Hickersberger elődje volt a válogatottnál és először szerepeltette a nemzeti csapatban Linzet. A csatár szerint a cordobai hős a legnagyobb hazafi, akit ismer és napi huszonnégy órában képes a válogatottal foglalkozni. A másik az esélyesek között számon tartott Walter Schachner, aki az Austriánál volt Linz edzője. Őt a taktikai felkészültsége miatt dicsérte a Braga futballistája.

A sajtóban elsőszámú jelöltnek tartott Andreas Herzogról nem akart véleményt mondani a 26 éves játékos. Igaz, Herzog a válogatott menedzsere, Hickersberger segítője, Linz azonban azt mondta, nem tudja, milyen vezetőedzőnek.

Szólj hozzá!

Címkék: válogatott kapitánykérdés linz krankl

A bejegyzés trackback címe:

https://sogorok.blog.hu/api/trackback/id/tr18545051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása