HTML

Über uns

Blog az osztrák futballról, mert érdekes, mert hasonlít a magyarra, illetve mégis nagyon nem. Bécsi nagymenők, salzburgi és kanadai milliárdosok, falusi kiscsapatok, nőcsábász csatárok, botcsinálta sztárok.

Szurkoljunk az Eb magyarjainak, akik a mienkénél is rosszabb csapattal lehetnek ott, amit velünk akartak megrendezni.

Friss topikok

Linkblog

Így utálják a csapatkapitányt

2008.06.09. 11:11 Lichtenstein Lajos

A válogatott csapatkapitánya, Andreas Ivanschitz Burgenlandban nőtt fel, de a Rapid Wienben lett ismert játékos. AMikor 2006 januárjában az újgazdag Red Bull Salzburgba igazolt, a bécsi zöldek szurkolói szemében áruló lett.

Amikor a salzburgiakkal visszatért Bécsbe, megalázó fogadtatásban volt része. 2006 márciusában következett ez be és a híres Rapid-negyedórát neki szánták az ultrák. A sokszor emlékezetes játékot, fordítást hozó utolsó negyedóra kezdetén a Hannapi stadionban hagyományosan percekig zúg a lelkesítő taps. Ez mindig 75:00-nál kezdődik. Ezen a meccsen azonban a Rapidviertelstunde kezdetén felzúgott Ivanschitz szűnni nem akaró szidalmazása: Ivanschitz, egy kurva fia. A tévékommentátor értetlenkedett, miért van ez.


Amikor lehközelebb a Hannapiba vezetett az útja, még durvább dolgok történtek. Májusban, az Ausztria-Skócia barátságos meccsen az ultrák a kerítésre másztak, a szögletre készülő Ivanschitzot pedig amivel érték, megdobálták. Meg is kapta tőlük a nem túl hízelgő Judasschitz becenevet.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sogorok.blog.hu/api/trackback/id/tr16511401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása