HTML

Über uns

Blog az osztrák futballról, mert érdekes, mert hasonlít a magyarra, illetve mégis nagyon nem. Bécsi nagymenők, salzburgi és kanadai milliárdosok, falusi kiscsapatok, nőcsábász csatárok, botcsinálta sztárok.

Szurkoljunk az Eb magyarjainak, akik a mienkénél is rosszabb csapattal lehetnek ott, amit velünk akartak megrendezni.

Friss topikok

Linkblog

A sérülésmenő és akaratember – Markus Katzer

2008.06.04. 11:03 Lichtenstein Lajos

Bemutatkozás a válogatottban öt évvel ezelőtt, azóta tíz meccs. Ez a sérülékeny baloldali védő, Katzer mérlege.
 
Az elmúlt három évben mindkét térdében volt szalagszakadás, idén tavasszal meg még egy vakbélműtét is összejött. A 28 éves Markus Katzer kifejezetten szerencsétlen alkat, azonban az akaratereje segítségével összehozta az Eb-t.
 
A bécsi születésű hátvéd ifiként még támadó volt az alacsonyabb osztályú ASK Erlaában, majd a szintén fővárosi Admira Wacker Mödling csapatából igazolt 2004-ben az akkor Hickersberger edzette Rapidhoz. Ott kétszer (2005, 2008) lett bajnok a gólerős védő és a BL-ben is szerepelt. Az előbbi szezonban több lap az év csapatába választotta, máshol az év szélső védője lett.
A kapitány szerint amellett, hogy nagyon jó védő, a szabadrúgásoknál is fontos szerep vár rá. Hickersberger egyébként úgy válogatta be, hogy nála mindössze négyszer játszott. A beválogatása után Hicke be is vallotta, csak azért hívta be a 31-es keretbe Katzert, hogy az érezze, ő is a válogatott tagja. Aztán a felkészülés során annyira hatásos volt, hogy már nem tudta kihagyni a végleges csapatból. A kapitánynál számított az is, hogy a Rapidból ismeri őt, illetve az is, hogy két poszton is bevethető. Valamint bízik abban, hogy a védő elöl is elég jó.
 
Katzer egyébként jól házasodott: a legenda Hans Krankl lányát vette el feleségül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sogorok.blog.hu/api/trackback/id/tr16502884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása