HTML

Über uns

Blog az osztrák futballról, mert érdekes, mert hasonlít a magyarra, illetve mégis nagyon nem. Bécsi nagymenők, salzburgi és kanadai milliárdosok, falusi kiscsapatok, nőcsábász csatárok, botcsinálta sztárok.

Szurkoljunk az Eb magyarjainak, akik a mienkénél is rosszabb csapattal lehetnek ott, amit velünk akartak megrendezni.

Friss topikok

Linkblog

Ilyen gólokat az anyám is tudott volna lőni

2008.08.11. 15:59 Lichtenstein Lajos

A márciusi salzburgi hetes után újra szétlőtte aktuális ellenfelét a Rapid Wien. Most Altachban győztek a zöldek 7-2-re, a válogatott Jimmy Hoffer négy gólig és két gólpasszig jutott a hatodik fordulóban rendezett meccsen. A hazai védők ha sajátosan is, de belátták, benne voltak a blamában. Ráadásul a Rapid a tavaszi meccsen történtekért is elégtételt vett így.

„Rapid-gólfesztivál három nap késéssel” – kommentálta a sportal.at a hatodik Bundesliga-forduló leggólgazdagabb meccsét. A BL-selejtezőből múlt szerdán kieső bajnokcsapat 7-2-re alázta a voralbergi kiscsapatot, az Altachot. Szerdán hazai pályán búcsúzott első osztrák csapatként a második selejtezőkörben a Rapid, miután 3-1-re hiába győzött a ciprusi Anorthoszisz Famaguszta ellen. Akkor gyorsan hátrányba kerültek a bécsiek a második félidőben hiába lőtt két gólt gyors egymásután Stefan Maierhofer, elmaradt az igazi feltámadás.

 

A kétes bravúrt a távoli kiesőjelölt ellen kellett feledtetni. Az előszeretettel támadófutballt játszó Rapid ellen az Altach is a góllövést erőltette, így nem lehetett más a vége mint sok gól. A hazaiak alig foglalkoztak a védekezéssel, ami majdnem félóráig működött is. Az Eb-t is megjárt Jimmy Hoffer két góljára ugyanis Konrad és Ribeiro még tudott válaszolni. A gólok meglehetősen hasonítottak egymásra, hiszen a Rapidbnál nemcsak a gólszerző volt azonos, hanem a gólpassz is mindkétszer a csapatkapitány Steffen Hofmann volt. Meg az is közös volt, hogy a hazaiaknak közük nem volt egyik alkalommal sem a labdához.

Aztán a második altachi egyenlítésnél elege lett Hohmannak és Hoffernek, a német rúgatott még egyet a vendégek Ben Johnsonhoz és Wayne Rooney-hez egyaránt hasonlított csatárával, majd a támadótárs Maierhofer lövetett vele még egyet. Mindkettőt közelről kellett bepofoznia a hálóba, ráadásul az első akció egy eladott labda után indult.

A gála a szünetig is folytatódott, Hoffer ugratta ki Maierhofert, majd Hofmann is betalált, messziről.

A fordulás után csak egy gól esett, Boskovic készített elő, de Hoffer is belekavart, így jutott a labda a duplázó Maierhoferhez, aki közelről lőtt. A győzelem és a többi eredmény azt jelenti, a Rapid pontegyenlőséggel második a Sturm mögött a táblázaton.

A nagyarányú győzelem két szempontból is érdekes volt a Rapid számára. A bécsiek márciusban szintén hetet vágtak a bajnoki címre legesélyesebb Red Bull Salzburg otthonában, úgy hogy egyet sem kaptak. Az a győzelem végül a bajnokság megnyeréséhez vezetett. A másik apropó viszont egy emlékezetes konfliktus volt: februárban úgy veszített 2-1-re, hogy az első gól tizenegyesből esett. Jogtalan büntetőből, ismerte el a meccs után a felvétel birtokában a játékvezető. Nem ez volt azonban az igazán botrányos, hanem az, hogy Helge Payer kapus még készülődött, amikor Roland Kirchler nekifutott és betalált. Az altachi elismerte, hogy háttal állt neki a kapus, ezért nem helyezte úgy a labdát.

„Nem felejtettük el, ami tavasszal történt itt. Éppen ezért különösen nagy öröm nekünk ez a győzelem. Persze, ha így használtuk ki volna a helyzeteinket szerdán, most az Olympiakosz ellen készülnénk a BL-selejtezőre” – összegzett kicsit sem visszafogottan a csapatkapitány Hofmann. Az edző, Peter Pacult azt mondta, a keserű BL-búcsú után ez volt a legmegfelelőbb reakció a részükről.

A másik tréner, Heinz Fuchsbichler szerint ez a produkció nem volt Bundesliga-szintű. Úgy véli, az Altach egyetlen esélye a bentmaradásra, ha felépülnek a sérült védők.

Az egyik nem sérült, mégis észrevehetetlen hátvéd, Christoph Stückler önkritikát gyakorolt. „Olyan hibákat vétettünk, amik egy kölyökcsapatnak sem megengedettek. Olyan gólokat meg amiket a Rapid szerzett, még az anyám is tudott volna lőni.”

A főszereplő, Hoffer szintén arról beszélt, ez volt a legjobb válasz a szerdai kiesésre. „Azt hiszem, megmutattuk, akkor is tovább tudunk küzdeni, ha hátrányba kerülünk.”

Legutóbb négy gólt a Bundesligában az Austria-csatár Sigurd Rushfeldt lőtt, a lilák 9-0-ra győztek 2004-ben Bregenzben. A Rapidban idegenbeli meccsen utoljára a volt horvát szövetségi kapitány, Zlatko Kranjcar lőtt négyet, a GAK elleni, 1985-ös 11-0 során. A Bundesliga rekordhoz azonban több kellene: Hans „Goleador” Krankl szintén a GAK-nak lőtt hetet, az 1977-ben 11-1-re megnyert meccsen.

Szólj hozzá!

Címkék: bundesliga rapid altach

A bejegyzés trackback címe:

https://sogorok.blog.hu/api/trackback/id/tr62610876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása