HTML

Über uns

Blog az osztrák futballról, mert érdekes, mert hasonlít a magyarra, illetve mégis nagyon nem. Bécsi nagymenők, salzburgi és kanadai milliárdosok, falusi kiscsapatok, nőcsábász csatárok, botcsinálta sztárok.

Szurkoljunk az Eb magyarjainak, akik a mienkénél is rosszabb csapattal lehetnek ott, amit velünk akartak megrendezni.

Friss topikok

Linkblog

A sztárbíró szerint szerencsétlen volt a négerezés

2008.07.12. 09:00 Lichtenstein Lajos

Az Eb-n is vezető Konrad Plautz egyszerűen jellemezte a fekete zenei irányzatokat, magyarázkodhat. A futballbíró helyzete azért is kínos, mert most már politikus is.

A slágerzenét és a népzenét kedvelem, a technót és a kemény rockot, illetve a néger zenét nem – vallotta az ORF Tirolnak adott interjújában Konrad Plautz. Az osztrák futballbíró természetesen magyarázkodásra kényszerült meglehetősen béna nyilatkozata miatt.

Az Eb-n két meccsen (Spanyolország-Olaszország 4-1, Svájc-Portugália 2-0) is közreműködő Plautz elismerte, szerencsétlen volt a kijelentése. Azonban védekezésül azt mondta, valójában ő csak a tuc-tuc technóra gondolt. Mindenfajta megkülönböztetést elítél, sőt már ő maga is figyelmeztetett rasszista futballistát meccsen.

A futballvezetők egyelőre megvédték Plautzot, a Bundesliga ügyvezetője, Georg Plangl hasonlóan fura kijelentéssel kisebbítette a mondatot. Szerinte ez öregasszonybeszéd volt.

A lelkes amatőrszínész Plautz helyzete több szempontból is kínos. Egyrészt az Eb alatt Ausztriában is folyt az UEFA kezdeményezte antirasszista kampány. Másrészt a műszerész végzettségű Plautz most már politikus: június elején a Tiroli Néppárt jelöltjeként a tartományi gyűlésbe választották.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sogorok.blog.hu/api/trackback/id/tr56564594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása