HTML

Über uns

Blog az osztrák futballról, mert érdekes, mert hasonlít a magyarra, illetve mégis nagyon nem. Bécsi nagymenők, salzburgi és kanadai milliárdosok, falusi kiscsapatok, nőcsábász csatárok, botcsinálta sztárok.

Szurkoljunk az Eb magyarjainak, akik a mienkénél is rosszabb csapattal lehetnek ott, amit velünk akartak megrendezni.

Friss topikok

Linkblog

Rögtön az igazi rangadó

2008.07.11. 17:53 Lichtenstein Lajos

Szombat este a bajnok Rapid Wien fogadja az előző szezon másodikját, a Red Bull Salzburgot. Az ország legnépszerűbb csapata a leggazdagabb ellen. A meglepetésbajnok a csalódott milliomoscsapat ellen. Az első fordulóban nagyot bukó bécsiek az alázó salzburgiak ellen.

„Az a 7-0 ma már nem ér semmit. Szépen mutat a statisztikában, nekik mindig fájni fog, de a szombati egy másik meccs lesz” – fogalmazott óvatosan a bajnok Rapid edzője, Peter Pacult a a Red Bull Salzburg elleni mérkőzés előtt. A bécsiek márciusban Salzburgban alázták meg a bajnokság legfőbb esélyesének tartott csapatot és végül az aranyat is megszerezték.

A Rapid halvány játékkal és 3-1-es vereséggel kezdett a Sturm Graz otthonában. Pacult szerint a sajtó eltúlozta ezt a meccset, azért annyira nem játszottak rosszul, ahogyan írtak róluk. Szombaton a bajnokságra legesélyesebb csapatot fogadják, amely most már új edzővel, új játékosokkal és új felállásban érkezik. Azért odapörkölt egy kicsit az ellenfélnek azzal, hogy felemlítette, „elköltöttek néhány eurót”, illetve azzal, hogy megemlítette, a Red Bull hazai játékosokat ígért, ezzel szemben megint légiósokkal erősített.

Pacult azonban nem ijed meg a Salzburg támadófocijától és hazai pályán a csapatára szintén jellemző előrejátékot várja el. „Tavasszal ez volt a nagy erényünk, ebből nem adunk le.”

A tavalyi vert seregnek jobban kezdődött a szezon, 6-0-lal intézték el a Csizmadia Csabával felálló Mattersburgot.Az új edző, Co Adriaanse támadójátékot ígért és Alex Zicklerék szállították is ezt. A holland szerint a játékrend változni fog, a filozófia viszont nem. „Egyértelműen nyerni megyünk Bécsbe.”

A két csapat legutóbbi fővárosi meccsén a vendégek nyertek, 3-1-re. Az előzetes hírek szerint a Red Bullban a magyar válogatott Bodnár László csereként várja majd a játéklehetőséget.

A várható kezdőcsapatok

Rapid: Koch - Dober, Eder, Patocka, Katzer - Hofmann, Heikkinen, Kulovits, Boskovic - Maierhofer, Hoffer
Salzburg: Ochs - Boussaidi, Aufhauser, Sekagya, Gercaliu - Tchoyi, Kovac, Öbster - Ngwat-Mahop, Zickler - Janko

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: bundesliga red bull salzburg rapid

A bejegyzés trackback címe:

https://sogorok.blog.hu/api/trackback/id/tr16564557

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: www.goldprice.com/silver-prices-per-ounce 2017.10.13. 05:47:28

Támogasd a Nyugati Fényt - Legyen egy valódi ellenzéki újságod! - Nyugati Fény

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása