HTML

Über uns

Blog az osztrák futballról, mert érdekes, mert hasonlít a magyarra, illetve mégis nagyon nem. Bécsi nagymenők, salzburgi és kanadai milliárdosok, falusi kiscsapatok, nőcsábász csatárok, botcsinálta sztárok.

Szurkoljunk az Eb magyarjainak, akik a mienkénél is rosszabb csapattal lehetnek ott, amit velünk akartak megrendezni.

Friss topikok

Linkblog

Az európai futballelit Ausztriában maradt

2008.07.05. 12:09 Lichtenstein Lajos

Az Európa-bajnokság befejezése után néhány nappal megint futballcsapatokkal telik meg Ausztria. A szállodákba, ahol eddig a válogatottak laktak, az európai elitklubok költöznek be. Néhány kilométerre Magyarországtól spanyol, angol és német csapatok készülnek a következő szezonra.

Júniusban Ausztriában és Svájcban tartózkodtak és játszottak a legjobb európai futballisták. Az Eb-t az UEFA döntése alapján rendezték az Alpokban, de a klubvezetők is úgy gondolják, nyáron itt vannak a legjobb helyen a csapataik.

Jöttek az oroszok

Az elsők az oroszok voltak, ott épp a torna miatt szünetelt a bajnokság, így még az Eb alatt fordultak meg a legnagyobb klubok Ausztriában. A Szpartak Moszkva például 5-2-re intézte el az osztrák bajnoki második Red Bull Salzburgot, eltöltött itt néhány napot a Lokomotív Moszkva, a Szaturn, a Vlagyivosztok, sőt még a csecsen Tyerek Groznij is.

Ahogy véget ért az Eb, sorra érkeznek a többi európai országból is. Sokan visszatérők, a legnagyobb nevek közül az Arsenal sorozatban hetedszer készül Burgenlandban, a Real Madrid ötödször érkezik.

Kirándul a Bundesliga

A legtöbb csapat a német Bundesligából jön, tizenkét klub rándul át: Bielefeld, Bochum, Bremen, Frankfurt, Hamburg, Hannover (Huszti Szabolcs csapata), Hertha (Dárdai Pál), Hoffenheim (Lőw Zsolt), Köln, Schalke, Stuttgart, Wolfsburg.

Az olasz első osztályból hárman választották Ausztriát, a Napoli, a Genoa és a Palermo. Angliából Wengeréken kívül jön a Bolton, a Wigan, a Fülöp Mártont csábító újonc Stoke City és a másodosztályba kiesett Birmingham is. A törökök közül a Besiktas és a Fenerbahce választotta Ausztriát. Az MTK BL-ellenfelével alig egy héttel az Eb-döntő után visszatér az országba az új edző, Luis Aragones, az Európa-bajnok spanyolok volt kapitánya. A görög topklubok egy az egyben átteszik a székhelyüket, a bajnok Panathinaikosz mellett itt készül az AEK Athén és az Olympiakosz Pireusz is.

Mindenhonnan

Az alacsonyabban jegyzett bajnokságokból is érkeznek klubok, cseh (Ostrava, Slavia, Olomuc, Mlada Boleslav), izraeli (Hapoel Tel-Aviv, Maccabi Haifa), lengyel (Wisla, Wroclaw, Gornik Zabrze), román (kolozsvári CFR) csapatok választották az ausztriai edzőtáborozást. Nemcsak egyesületek érkeznek, a bahreini válogatott is Burgenlandban tölti július második felét.

A magyar klubok közül a Fehérvár és a Vasas tölt el hosszabb időt az osztrákoknál, de a közelség miatt a Győr, a Haladás és a Zalaegerszeg is játszik edzőmeccseket a szomszédban.

Közel hozzánk

A legzsúfoltabb a Magyarországgal határos Stájerország lesz, érthetően, itt külön cég szervezi az edzőtáborokat. Az International Footballcamps Styria honlapjáról kiderül, osztrák klubokkal együtt összesen 23 csapat kötötte le itt a felkészülését. A legnagyobb név a Real Madridé, amely a magyar határtól kétszáz kilométerre fekvő Irdningben táborozik július 21-étől, két héten keresztül. Az osztrák válogatott burgenlandi Eb-főhadiszállását a Hertha, majd a Schalke foglalja el Stegersbachban. Az Arsenal Szombathelytől alig ötven kilométerre, Bad Waltersdorfban tölt el két hetet.

Ha már itt vannak a közelben ezek a csapatok, érdemes megnézni őket. Az Arsenal megteszi azt a szívességet, hogy elbuszozik Szombathelyre, július 22-én csap össze a Haladással. Aki sokallja a legalább négyezer forintos belépőt, az olcsóbban is megúszhatja a határközeli Ritzingben, ahol 28-án egy alkalmi burgenlandi válogatottal csapnak össze Adebayorék.

A Real Madrid nem jön át, viszont 27-én Linzben köszönti a százéves Linzer ASK-t. Erre még lehet állóhelyi belépőket kapni, forintban ötezerért. Akik kisebb nevekkel is beérik, nézzék meg Graz mellett a Schalke-Bahrein mérkőzést, a szintén közeli Hartbergben a Schalke-Besiktast, vagy a távolabbi Irdingben a Stoke-Nürnberget.

Szólj hozzá!

Címkék: ausztria

A bejegyzés trackback címe:

https://sogorok.blog.hu/api/trackback/id/tr86553904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása