HTML

Über uns

Blog az osztrák futballról, mert érdekes, mert hasonlít a magyarra, illetve mégis nagyon nem. Bécsi nagymenők, salzburgi és kanadai milliárdosok, falusi kiscsapatok, nőcsábász csatárok, botcsinálta sztárok.

Szurkoljunk az Eb magyarjainak, akik a mienkénél is rosszabb csapattal lehetnek ott, amit velünk akartak megrendezni.

Friss topikok

Linkblog

Meccs nélkül távozik az edző

2008.07.03. 12:59 Lichtenstein Lajos

Egy héttel a Bundesliga rajtja előtt döntött a távozás mellett a Ried edzője, Georg Zellhofer. Két hónapot sem húzott ki a felső-ausztriai csapatnál.

Szerdán a klub honlapján jelentették be, hogy nagy egyetértéssel szerződést bontott a Josko Fenster Ried és edzője, Georg Zellhofer. Az azonnali szakítás oka, hogy a feleknek ellentétesek voltak az elképzeléseik a csapat összetételéről, az új igazolásokról.

Az eset érdekessége, hogy éppen egy héttel a 2008/09-es bajnokság rajtja előtt történt. Az még furább, hogy ez azt jelenti, Zellhofer egyetlen tétmeccsen sem ült a csapat kispadján. Alig két hónapja, május 8-án mutatták be az előző bajnokságban hetedik klubnál.

A 48 éves edző valójában még nem is volt a riediek alkalmazottja, mivel szerződést még nem írtak alá. Zellhofer hezitált, majd valószínűleg a kapus Hans-Peter Berger eladása a portugál Leixoesnek az utolsó lökést is megadta neki. A Der Standardnak azt mondta, a vezetők által kijelölt úttal nem tudott egyetérteni. Zellhofer semmi rosszat nem mondott volt klubjáról, sőt azt állította, a Ried mindig is imponált neki és nagyon szomorú a váltás miatt. „Nagy lehetőségek vannak a csapatban és biztosan képesek a kiesés elkerülésére” – búcsúzott az edző.

A Riednél dolgozni nem kifejezetten könnyű dolog. Az előző szezont még a korábban a csapatot a második helyre vezető Helmut Krafttal kezdték, ő októberben családi okokból Innsbruckba távozott. A hatodik helyen álló együttest a két addigi segédedző, Thomas Wiesenböck és Gerhard Schimpl vette át. Decemberben Wiesenböck lett a vezetőedző, de áprilisban egy rossz sorozat – egy pont tizenkét idegenbeli meccsen – után menesztették. Az utolsó három fordulóra a korábbi játékos, Michael Angerschmied vette át a helyét.

A most távozott Zellhofer egy szintén felső-ausztriai kiscsapattal lett ismert edző. A Paschingot hat szezon alatt az ötödosztályból az élvonalba vezette, ott pedig bronzérmet és UEFA-kupa indulást szerzett. Majd a fővárosba tette át a székhelyét, 2006 januárjártól a Rapidnál sikertelenül próbálta pótolni a válogatotthoz távozott Josef Hickersbergert. Ezután az Austria következett, 2006. októberétől idén márciusig edzette a lilákat. 2006/07-ben a kieséstől fenyegetett csapatot nemcsak bent tartotta, hanem kupát is nyert vele. Sőt, a rákövetkező őszön az UEFA-kupa csoportkörébe is sikerült bejuttatnia az Austriát. 

Az egyelőre edző nélküli Ried jövő szerdán az Altach ellen, hazai pályán kezdi az új szezont.

Szólj hozzá!

Címkék: edzőváltás bundesliga ried zellhoffer

A bejegyzés trackback címe:

https://sogorok.blog.hu/api/trackback/id/tr88551109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása