HTML

Über uns

Blog az osztrák futballról, mert érdekes, mert hasonlít a magyarra, illetve mégis nagyon nem. Bécsi nagymenők, salzburgi és kanadai milliárdosok, falusi kiscsapatok, nőcsábász csatárok, botcsinálta sztárok.

Szurkoljunk az Eb magyarjainak, akik a mienkénél is rosszabb csapattal lehetnek ott, amit velünk akartak megrendezni.

Friss topikok

Linkblog

Még egy verzió Hickétől

2008.06.26. 15:03 Lichtenstein Lajos

1. Magas a vérnyomásom. 2. Nem is akartam maradni, csak érzelmi alapon engedtem a játékosok kérésére. 3. Elfáradtam, pihennem kell. 4. Beszóltak nekem tehetségtelen emberek. 5. Abba kellett hagynom, épp itt volt az ideje. 6. Megígértem a feleségemnek, hogy nem folytatom.

A mindig mókásan és szimpatikusan nyilatkozó Josef Hickersberger távozása az osztrák válogatott éléről egy rendkívül érdekes történet lett. Egy hétig úgy tűnt, folytatja és az általa megfiatalított csapatot továbbvezeti a világbajnoki selejtezőkön is.

Aztán gondolt egyet és a vége távozás lett. Előbb vasárnap arról beszélt, hogy már nincs is annyira kedve az egészhez, megpendítette, magas a vérnyomása és lehet, hogy az orvosok tanácsára abbahagyja (1). Majd a távozás hétfői bejelentése után a Der Standardnak adott interjúban azt mondta, csak a játékosok győzködésére hagyta magát megbeszélni a németek elleni vereség után (2). Ugyanebben az interjúban arról vallott, elfáradt, kikapcsolódásra van szüksége (3). Majd utolsó sajtótájékoztatóján utalást tett arra, hogy elege van az őt kritizáló ligavezetőkből és nem hajlandó továbbdolgozni velük (4). Ugyanitt azt mondta, épp itt az ideje, ez a legmegfelelőbb pillanat, hogy felálljon (5). 

Az Österreich című napilapnak adott szerdai, állítása szerint egy ideig utolsó interjújában elárulta, a vérnyomásos verzió valójában kamu volt. Viszont bevallotta, mi volt valójában a döntés hátterében. „A feleségem nem bocsátotta volna meg nekem, ha megszegem a fogadalmam” – állította. Ugyanis tavaly ősszel, amikor az egész közvélemény a távozását akarta volna, nem volt hajlandó felállni. Akkor megfogadta Renatének, hogy az Eb végével vége. Arra a kérdésre, hogy akkor miért jelentette be maradását az utolsó meccs után, azt válaszolta, elfelejtette a fogadalmát.

Az egészből annyi biztos, Hickersberger össze-vissza beszél. Ez az utolsó kamu is nagyon könnyen cáfolható, hiszen ha csak egy elfelejtett fogadalomról lett volna szó, akkor biztosan nem egy hét után jutott volna az eszébe a teljesítése. Ráadásul már az újabb kétéves szerződés pénzügyi feltételeiről is megállapodtak.

Szóval mindenki higgyen, amit akar.

Szólj hozzá!

Címkék: válogatott kapitánykérdés hickersberger

A bejegyzés trackback címe:

https://sogorok.blog.hu/api/trackback/id/tr66540655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása