HTML

Über uns

Blog az osztrák futballról, mert érdekes, mert hasonlít a magyarra, illetve mégis nagyon nem. Bécsi nagymenők, salzburgi és kanadai milliárdosok, falusi kiscsapatok, nőcsábász csatárok, botcsinálta sztárok.

Szurkoljunk az Eb magyarjainak, akik a mienkénél is rosszabb csapattal lehetnek ott, amit velünk akartak megrendezni.

Friss topikok

Linkblog

Szurkolási filozófia

2008.06.06. 23:39 Lichtenstein Lajos

Ez egy vezérszurkolói blog, érdemes azért egy-két dolgot tisztázni az alapállással kapcsolatban. Nem úgy megy az, hogy csak úgy lengetjük a zászlót, kell ide ideológiai alapozás is.

Azért nem zavaros világnézeti fejtegetés jön most. Arról van szó, hogy egy ilyen lelkesítő-hergelő írásfolyamot alapjában véve az elvakult drukker alapállásával kellene végigdarálni. Na, az itt nem lesz. Nem megy, azért. Alkatilag, meg ideológiailag sem, meg a körülmények fennfrogása miatt sem.

Mivel nem születtem osztráknak ezért elképzelhetetlen az együgyű és feltétlen lelkesedés a világranglistán Magyarország mögött negyven hellyel álló csapatnak. Persze úgy viccesebb lenne ez a blog, de hát azt legfeljeebb órákg bírnám, hetekig biztosan nem.

Választhatnám a gúny és a lekicsinylés hatásos eszközeit, mintegy inverz szurkolói blogot létrehozva. Az sem szórakoztatna sokáig, engem sem, másokat sem.

Más a taktikám. A távolságtartó, a valósággal valamilyen szinten kapcsolatot tartó tálalás. Persze a kollégák már így is elvakult piros-fehér-piros ultrának tartanak, mert kijelentettem, hogy nem biztos, hogy pont és rúgott gól nélkül esik ki a Nationalteam.

Hanem az ismeretekre alapozom a lelkesítést: ha minél jobban ismerünk valamit, annál joban tud minket magával ragadni. Remélem, sikerül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sogorok.blog.hu/api/trackback/id/tr88507616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása