HTML

Über uns

Blog az osztrák futballról, mert érdekes, mert hasonlít a magyarra, illetve mégis nagyon nem. Bécsi nagymenők, salzburgi és kanadai milliárdosok, falusi kiscsapatok, nőcsábász csatárok, botcsinálta sztárok.

Szurkoljunk az Eb magyarjainak, akik a mienkénél is rosszabb csapattal lehetnek ott, amit velünk akartak megrendezni.

Friss topikok

Linkblog

Ausztria-Románia 2-1 (2-1)

2009.04.02. 11:21 Lichtenstein Lajos

Az alaposan megújított osztrák válogatott hátrányból tudott nyerni a Románia elleni vb-selejtezőn, így legalább matematikailag életben tartotta továbbjutási reményeit a 7. csoportban.

Klagenfurtban 23 ezren nézték meg az új szövetségi kapitány, Didi Constantini bemutatkozását. Az eltávolított Karel Brückner utóda már a kerettel alapos meglepetést okozott, kihagyta az eddigi csapatkapitányt, Andreas Ivanschitzot, illetve a stabil védő Martin Stranzlt. Valójában egyikük sem játszik klubjában, a Panathinaikoszban és a CSZKA Moszkvában. Sérültek is adódtak, többek között Garics György, illetve a Bundesliga legjobb góllövője, Marc Janko.

Így lett tele a szerdai kezdőcsapat újoncokkal, a rapidos Pehlivan és a grazi Beichler még nem játszott a válogatottban, a klagenfurti Ortlechner és a Xanthiban védő Gspurning kapus másodszor léphetett pályára, a Rapid-csatár Stefan Maierhofernek a negyedik, a Twentében játszó Arnautovicnak az ötödik, az Austria-védő Franz Schiemernek a hatodik meccse volt a románok elleni. Az egész csapatnak volt összesen száz válogatottsága, de csapatrészenként még riasztóbb a helyzet (zárójelben a meccs előtti válogatottságszámok): kapus (1), védelem (61), középpálya (26), csatársor (12).

A meccs aztán potyagólok sorát hozta, gyakorlatilag mindhárom találatot védelmi hiba előzte meg.

Nem látszott az elején, hogy a román futballisták négyszer ennyit töltöttek eddig a válogatottban, aztán a kapuban kijött a rutintalanság: a tizenhatos szélére kifutó Gspurning éppen Tanase elé öklözte a labdát, aki kapásból lőtte a be a vezetést.

Nem kellett sokat várni a hazaiak válaszára sem, ezt Erwin "Jimmy" Hoffer szerezte, tizedik válogatott meccsén ez volt az első gólja a Rapid csatárának. Hoffer elé egy román védő fejelte le a labdát, majd két másik hátvéden jutott át, úgy, hogy egyszer visszapattant hozzá a labda, mielőtt pontosan célzott.

Még a félidő előtt megszerezte a vezetést is Ausztria, Hoffer duplázott. A román védelem újra segített: egy beívelésre válaszul 20-25 méterre a kaputól ketten rúgtak luftot. Erre csapott le Hoffer, futott a labdával tíz métert és a tizenegyespontról, középről a kapus bal alsó sarkába lőtt.

A második félidőben esett a színvonal, a románok nyomtak, de a Pogatetz és Scharner vezette osztrákok tartották magukat.

Az eredmény azt jelenti, hogy a románok biztosan nem jutnak ki a 2010-es vébére, Ausztriának még matematikai esélye maradt, de jelenleg csak a negyedik.

Ausztria-Románia 2-1 (2-1)
Klagenfurt, Hypo-Group-Arena, 23000 néző, vezette:  Craig Alexander Thomson (Skócia)
Ausztria: Gspurning - Schiemer, Prödl, Pogatetz, Ortlechner - Arnautovic (69. Korkmaz), Pehlivan, Scharner, Beichler (78. Hölzl) - Maierhofer, Hoffer (54. Okotie)
Románia: Lobont - Contra, Tamas, Goian, Rat - Nicolita (84. Nicu), Cocis, Tanase, Radoi (46. Stoica), Bucur (68. Niculae) - Marica
Gólok: 0:1 (24.) Tanase, 1:1 (25.) Hoffer, 2:1 (44.) Hoffer
Sárga lap: Prödl, Pogatetz, Scharner, illetve Marica

Szólj hozzá!

Címkék: válogatott vb selejtezők

A bejegyzés trackback címe:

https://sogorok.blog.hu/api/trackback/id/tr611041473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása