HTML

Über uns

Blog az osztrák futballról, mert érdekes, mert hasonlít a magyarra, illetve mégis nagyon nem. Bécsi nagymenők, salzburgi és kanadai milliárdosok, falusi kiscsapatok, nőcsábász csatárok, botcsinálta sztárok.

Szurkoljunk az Eb magyarjainak, akik a mienkénél is rosszabb csapattal lehetnek ott, amit velünk akartak megrendezni.

Friss topikok

Linkblog

Janko nem fér be a válogatottba

2008.08.12. 19:00 Lichtenstein Lajos

Kijelölte első keretét az osztrák válogatott új kapitánya, Karel Brückner. A cseh elismerte, nem egyedül hozta meg a döntéseket, a két segítővel, Jan Kociannal és Andi Herzoggal közös volt a munka. Csak egy kisebb meglepetést sikerült összehozni.

"Nincs időnk forradalmakra. Olaszország és Franciaország ellen kell játszanunk és nem próbálkozhatunk" - indokolta Brückner azt, hogy gyakorlatilag egy az egyben az Eb-kerettel dolgozik. Két változás van csak, kimaradt a torna egyedüli osztrák gólját szerző Ivica Vastic és a sérült kezdőkapus, Jürgen Macho. Előbbi számár még nyitott a lehetőség, nem zárta ki a kapitány, hogy a későbbiekben ő is behívja a 39 éves középpályást.

Két újonc van, az egyik az Eb-keretben harmadik számú kapusként szerepelt, de még pályára nem lépő Ramazan Özcan, illetve Stefan Maierhofer.

Előbbi beválogatása nem meglepő, az eddig elé sorolt Macho mellett a betegségből lábadozó Helge Payer is előtte volt eddig. Utóbbi, a Rapidban játszó 202 centis csatár behívása azért váratlan egy kicsit, mert ezzel kimarad a Bundesliga idei szezonjának legjobb góllövője, Marc Janko. A salzburgi hét gólt szerzett az eddigi hat fordulóban, de még ennél is imponálóbb a teljesítménye, ha azt vesszük, egy meccset kihagyott, egyszercsak csak csereként állt be, emellett háromszor levették a pályáról. Összesen 294 percet töltött a pályán, ami 42 percenként egy gólt szerzett.

Az osztrák válogatott augusztus 20-án, Nizzában a világbajnok olaszokkal találkozik barátságos meccsen, majd szeptember 6-án Bécsben fogadja a világbajnoki döntős Franciaországot a 2010-es vébéselejtezők nyitányán.

Kapusok: Alexander Manninger (Juventus/27 válogatottság), Ramazan Özcan (Hoffenheim/0)

Védők: Garics György(Atalanta/14/1 gól), Ronald Gercaliu (Salzburg/12), Andreas Ibertsberger (Hoffenheim/12/1), Emanuel Pogatetz (Middlesbrough/30/1), Sebastian Prödl (Werder Bremen/12/2), Martin Stranzl (Spartak Moskau/48/2)

Középpályások: Rene Aufhauser (Salzburg/54/11), Christian Fuchs (Bochum/18/0), Martin Harnik (Werder Bremen/11/2), Andreas Ivanschitz (Panathinaikos/42/6), Christoph Leitgeb (Salzburg/21/0), Jürgen Säumel (Torino/14/0), Joachim Standfest (Austria/31/2)

Támadók: Erwin Hoffer (Rapid/5/0), Roman Kienast (Helsingborg/9/1), Roland Linz (Braga/34/7), Stefan Maierhofer (Rapid/0)

Szólj hozzá!

Címkék: válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://sogorok.blog.hu/api/trackback/id/tr42613026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása