HTML

Über uns

Blog az osztrák futballról, mert érdekes, mert hasonlít a magyarra, illetve mégis nagyon nem. Bécsi nagymenők, salzburgi és kanadai milliárdosok, falusi kiscsapatok, nőcsábász csatárok, botcsinálta sztárok.

Szurkoljunk az Eb magyarjainak, akik a mienkénél is rosszabb csapattal lehetnek ott, amit velünk akartak megrendezni.

Friss topikok

Linkblog

Kiesett a BL-selejtezőben a Rapid

2008.08.07. 08:25 Lichtenstein Lajos

A bajnoknak sikerült egy sajátos bravúr, első osztrák csapatként nem tudott továbblépni a Bajnokok Ligája selejtezőjének második köréből.

A Rapid hiába győzte le szerda este 3-1-re az Anorthoszisz Famagusztát, az egy héttel ezelőtti odavágón elszenvedett sima, 3-0-s vereség után a ciprusiak léptek tovább. A zöldek bécsi csodát akartak, de már a 13. percben hátrányba kerültek. A beteg Helge Payer pótlására igazolt német Georg Koch megint hibázott, a fejesgólt méterekről nézte végig.

Jimmy Hoffer nem sokkal később egyenlített, majd egy óra után Stefan Maierhofer talált be kétszer. Bő húsz perc volt hátra, azonban a Temuri Kecbaja edzette és először az Európa-bajnok Trajanosz Dellasszal felálló ciprusiak kivédekezték a végéig.

Osztrák csapat még soha nem esett ki a selejtezőkör második körében. A kapitány Steffen Hofmann szerint nekik nem volt olyan szerencséjük, mint az első meccsen a ciprusiaknak. Peter Pacult edző nem volt annyira elkeseredve, mint a játékosok, nem fogta kizárólag az odavágóra a kiesést és a csapat küzdőszellemét dicsérte. A meccs egyetlen igazán pozitív momentuma a 17 éves Christopher Drazan európai bemutatkozása volt, a fejlődése érdekében Pacult eltiltotta a nyilatkozatoktól.

Szólj hozzá!

Címkék: bajnokok ligája rapid

A bejegyzés trackback címe:

https://sogorok.blog.hu/api/trackback/id/tr75605408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása