HTML

Über uns

Blog az osztrák futballról, mert érdekes, mert hasonlít a magyarra, illetve mégis nagyon nem. Bécsi nagymenők, salzburgi és kanadai milliárdosok, falusi kiscsapatok, nőcsábász csatárok, botcsinálta sztárok.

Szurkoljunk az Eb magyarjainak, akik a mienkénél is rosszabb csapattal lehetnek ott, amit velünk akartak megrendezni.

Friss topikok

Linkblog

Bombameglepetés, BL-blama, bajnokság

2008.08.06. 09:16 Lichtenstein Lajos

Akkor egy gyors összefoglaló az elmúlt bő két hét történéseiről, jobbára röviden és címszavakban, csak azért, hogy minden le legyen dokumentálva.

A legfontosabbról már sikerült beszámolni, az új kapitány bombameglepetést jelentő személyéről. A 69 éves Karel Brückner azóta már meg is tartotta első sajtótájékoztatóját, amin kiderült, nagyon gyorsan egyezett meg az osztrák szövetséggel. Hétfői megkeresést követően csütörtökön állapodott meg az ÖFB elnökével, aki aztán másnap be is jelentette a kinevezést. A volt cseh kapitány nem sokat gondolkodott, pedig a felesége őrültnek nevezte és napokig nem is akart vele beszélni. Brückner a bő Eb-keretet veszi alapul, illetve a kiebrudalt Paul Scharnert is visszahívja.
 
Az előző kapitány, Josef Hickersberger még nem talált magának új állást, maga erősítettemeg, hogy a jelöltek között van a ghánai kapitányi posztra.
 
Mindeközben zajlott a bajnokság, amelyben nagy meglepetések nem történtek. Ha csak az nem, hogy a Red Bull még mindig nem tud idegenben nyerni, sőt, Kapfenbergben csak a hajrában sikerült 1-1-re egyenlíteniük Zickleréknek. A salzburgiak a vezetést így is visszavették a Linztől, mert Vasticékat az először teljesen megnyitott Eb-stadionban, 22 ezer néző előtt verték 1-0-ra. A fejesgól Marc Jankóé volt, a hatodik találata ebben a szezonban.
 
A bajnok Rapid eközben hozta a meccseit, öt év után tudott nyerni Mattersburgban (1-0), majd a Kapfenberget győzte le otthon (3-1). Az Austria a rossz rajt után javított, győzött Linzben (1-0), otthon verte a Riedet (3-1), majd döntetlenezett Grazban.
 
A Sturm pótolgatja az Intertotó-kupa miatt elmaradt meccseit (-Mattersburg: 3-0, Altach-: 0-1) és ünnepelhette a bejutást az UEFA-kupa második selejtezőkörébe. A Bp. Honvédot búcsúztatta az elvileg meggyengült tavalyi negyedik, a hazai 0-0 után a kispesti 2-1-es győzelemmel. A meccs azonban nem az eredmény miatt lett igazán érdekes, hanem mert a petárdát dobáló szurkolókat alaposan helyben hagyták a magyar biztonságiak. Utóbbiak szerint csak a munkájukat végezték és őket támadták, a grazi drukkerek viszont arról beszélnek, biliárdgolyókkal töltött zoknikkal ütötték őket a kéjesen harcoló szekuritisek. Az UEFA vizsgálatot indított, őket elsősorban a petárdázás érdekli.
 
AZ UEFA-kupában mindkét induló továbblépett, de óriási különbséggel. A Red Bull az örmény Banantsot végezte ki, a 7-0, 3-0 úgy sikerült, hogy Janko egyik meccsen sem játszott. Az Austria izgalmasabban alakította a sorsát: idegenben kikapott a kazah Toboltól (0-1), majd otthon magabiztosan hozta a meccset 2-0-ra. A következő kör sorsolása már ismert: a legnehezebb a Sturmnak lesz, a Svájcban jelenleg második FC Zürichet kapta, a Red Bullnak nem lehet gond a lett Suduva, az Austria megint keletre, a grúz WIT-hez utazhat. Két továbbjutót biztosra lehet venni, a graziak az eddigiek alapján szintén továbbjuthatnak.
 
A BL-selejtező viszont óriási blamát hozott. A Rapid ciprusi meccse előtt bizakodóak voltak a nyilatkozatok, a szakértő Hans Krankl egyértelmű esélyesnek kiáltotta ki a bécsieket, a csatár Stefan Maierhofer meg az idegenbeli győzelmet sem tartotta kizártnak. A Temuri Kecbaja edzette Anorthoszisz Famaguszta aztán 3-0-ra megette Hofmannékat, a visszavágón csak a csodában lehet bízni.
 
A végére átigazolási hírek. Az Eb-n is szerepelt magas szőke csatár, Roman Kienast északon váltott: a norvég HamKamból Svédországba, Henrik Larsson klubjába, a Helsingbirgsba távozott kölcsönbe. A Sturmot már korábban elhagyó és szerződésre váró Jürgen Säumel Olaszországban folytatja, a Torino szerződtette a középpályást.
 
A legvégére a Linz századik születésnapja maradt. A LASK az Ausztriában edzőtáborozó Real Madriddal lepte meg magát és 19 ezer néző előtt 3-2-re maradt alul Raúlékkal szemben.

Szólj hozzá!

Címkék: bundesliga válogatott red bull salzburg kapitánykérdés rapid austria

A bejegyzés trackback címe:

https://sogorok.blog.hu/api/trackback/id/tr26603028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása