HTML

Über uns

Blog az osztrák futballról, mert érdekes, mert hasonlít a magyarra, illetve mégis nagyon nem. Bécsi nagymenők, salzburgi és kanadai milliárdosok, falusi kiscsapatok, nőcsábász csatárok, botcsinálta sztárok.

Szurkoljunk az Eb magyarjainak, akik a mienkénél is rosszabb csapattal lehetnek ott, amit velünk akartak megrendezni.

Friss topikok

Linkblog

Vieri csapattársa lesz Garics

2008.07.01. 23:39 Lichtenstein Lajos

A Napoli egy évre kölcsönadta Bergamóba az osztrák válogatott magyar származású játékosát. Garics György kiszorult volna a kezdőből, ezért folytatja az Atalantában.

A 14-szeres válogatott kölcsönadását kedden adta hírül a nápolyi klub. Az Atalanta a Serie A-ba egy éve visszajutott Napoli közvetlen riválisa volt az elmúlt szezonban: előbbi a kilencedik, utóbbi a nyolcadik lett, Garics csapata így lemaradt az UEFA-kupáról.
 
A 24 éves, a középpálya és a védelem jobb oldalán is bevethető Garicsot a növekvő konkurencia miatt nélkülözi a Napoli. „Feltétlenül több játéklehetőségre van szüksége” – mondta a Nápolyban – 3-5-2-es felállásban – a középpályán szereplő futballistáról az elnök, Aurelio de Laurentiis. Igaz, a Napoli télen leigazolta az olasz U21-es válogatott jobboldali védőt, Fabiano Santacrocét, majd nemrég ugyanerre a posztra Christian Maggiót is. Az osztrák-magyar eddig sikeresen tartotta a helyét, hiszen a Serie A-ban 24-szer lépett pályára.
 
Garics egy nappal Christian Vieri után érkezett Bergamóba. A klasszis csatár harmadszor igazolt az Atalantába, 95/96 és 06/07 után újra, igaz ennek több drukker nem örült, ők egy, a városfalra kiakasztott transzparenssel tiltakoztak. Vieri és az osztrák válogatott védő új edzője Luigi del Neri lesz, aki évekig a Chievónál, majd a Románál dolgozott.
 
A szombathelyi születésű Garics gyerekként került Ausztriába, a Rapid Wien futballakadémiájára. Ott évek alatt eljutott a felnőtt csapatig, amellyel 2005-ben bajnok lett, egy évvel később meg a BL csoportkörében szerepelhetett. 2006 nyarán Nápolyba igazolt, Maradona egykori csapatával a szezon végén feljutott az első osztályba, ahol az első évet végigjátszotta.
 
A magyarnak született Garicsot a rapidos évek alatt nem keresték a hazai utánpótlás-válogatottaktól, az osztrákoktól viszont állampolgárságot is kapott. Az U19 és az U21 után a felnőtt válogatottba is bekerült, volt edzője, Josef Hickersberger kapitány hívta meg először.
 
Garics az osztrákok egyik legmeggyőzőbb játékosa volt az Eb-n. A horvátok elleni első meccsen nem lépett pályára, a hátralévő kettőt, a lengyelek és a németek ellenit végigjátszotta és a csapat egyik legtöbbet játékban lévő tagja lett.
 
A védő eddig a válogatottban és a Napoliban is egy-egy gólig jutott, ráadásul mindkettő fontos volt. Az osztrák együttesben rögtön az első alkalommal betalált: Liechtenstein ellen becserélése után egyenlített, végül 2-1-re győzött Ausztria. Ezzel gyakorlatilag megmentette a kirúgás szélére került Hickersberger állását. Az olasz bajnokságban az utolsó előtti fordulóban talált be: a Milan 3-1-es legyőzése azt jelentette, hogy a 2007-es BL-győztes a selejtezőben sem indulhat.

Szólj hozzá!

Címkék: válogatott garics

A bejegyzés trackback címe:

https://sogorok.blog.hu/api/trackback/id/tr47548898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása