HTML

Über uns

Blog az osztrák futballról, mert érdekes, mert hasonlít a magyarra, illetve mégis nagyon nem. Bécsi nagymenők, salzburgi és kanadai milliárdosok, falusi kiscsapatok, nőcsábász csatárok, botcsinálta sztárok.

Szurkoljunk az Eb magyarjainak, akik a mienkénél is rosszabb csapattal lehetnek ott, amit velünk akartak megrendezni.

Friss topikok

Linkblog

Ich habe fertig

2008.06.26. 08:40 Lichtenstein Lajos

A lemondott szövetségi kapitány, Josef Hickersberger kedden Giovanni Trapattoni elhíresült mondatával is búcsúzott a sajtótól.

Nem, nincsen gond ismét a némettudásommal, hanem újabb és újabb részletek derültek a hirtelen távozással kapcsolatban, ezeket inkább több részben ismertetem, úgy izgalmasabb.
 
A sajtótájékoztatón indokai talán legőszintébb ismertetése után Hickersberger egy fura nyelvtani hibát is beiktatott, amikor jelezni akarta, elege van az őt kritizáló klubvezetőkből. „Mit képzel magáról ez a Svetits?” – kérdezte a másodosztályú FC Magna ügyvezetőjére utalva, majd folytatta.
 

„Ich habe fertig” – hangzott a mondta, ami németül inkább így hangozna: „Ich bin fertig.” Az utóbbi azt jelenti, kész vagyok, az előbbi meg kb. annyit: van nekem kész. Természetesen nem a nyelvtudásával van gondja Hickének, hanem ez egy vicces utalás akart lenni. Mégpedig a most már ír kapitány, a múlt szezon végéig a Red Bull Salzburgnál dolgozó Giovanni Trapattoni hírhedt nyilatkozatát idézte, amit ő jelzett is.

Trap még a Bayern edzőjeként akadt ki egy sajtótájékoztatón, amiből három és fél perces tombolás lett. A felvétel természetesen régi, ismert, de mindig érdemes ismételni. Tessék.

Trapattoni ausztriai ténykedésére is jutott egy emlékezetes sajtótájékoztató, akkor amiatt őrjöngött, hogy kifogásolták, nem megfelelőek a salzburgi edzések.

Szólj hozzá!

Címkék: válogatott kapitánykérdés trapattoni hickersberger

A bejegyzés trackback címe:

https://sogorok.blog.hu/api/trackback/id/tr38539732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása