HTML

Über uns

Blog az osztrák futballról, mert érdekes, mert hasonlít a magyarra, illetve mégis nagyon nem. Bécsi nagymenők, salzburgi és kanadai milliárdosok, falusi kiscsapatok, nőcsábász csatárok, botcsinálta sztárok.

Szurkoljunk az Eb magyarjainak, akik a mienkénél is rosszabb csapattal lehetnek ott, amit velünk akartak megrendezni.

Friss topikok

Linkblog

Teljesen új csapattal a lengyelek ellen

2008.06.11. 09:54 Lichtenstein Lajos

Az Österreich című napilap nem nyugodott bele, hogy a stegersbachi edzésnek csak az első negyedórája volt sajtónyilvános, ezért a hátralévő időben egy dombról figyelték a gyakorlást. Amit láttak, érdekes volt, ugyanis a vasárnapi 3-5-2 helyett 4-4-2-t formáltak Josef Hickersberger kapitány játékosai. És nem is kevés változással a horvátok elleni kezdőhöz képest. Ráadásul Garics György is beszállhat végre.

Elöl érthető volt a váltás, mert a vasárnap halovány és szalaghúzódást is összeszedő Roland Linz helye minimum kétséges. A másik támadó Martin Harnik helyett is újnak áll a zászló, talán alkata miatt alkalmatlanabb a lengyelek ellen. A többi csapatrészen is van mit változtatni. A középpályát és a széleket is át kell alakítani, innen Jürgen Säumel, illetve a gyengécske Ronald Gercaliu (bal) és a sokat futó Joachim Standfest hiányozna. Úgy tűnik  védelemben bízik Hickersberger.

Az Österreich által meglesett felállás: Macho - Pogatetz, Stranzl, Prödl, Garics - Korkmaz, Leitgeb, Aufhauser, Ivanschitz - Hoffer, Kienast.

Garics feltűnését nem kell magyarázni, a jobb oldalon hatékonyabb tud lenni, mint a hasztalan zakatoló Standfest. A szerkezettől függően ő tud védő és középpályás is lenni, hátul szerepeltetése jelzi, azért nem a totális támadásra készül Hicke csütörtökön. Christoph Leitgebnek juthatna a szerep, hogy a hatékonytalan Ivanschitz mellett erősítse a középpályát. A vasárnap beálló és a csapaton nagyot lendítő Ümit Korkmaz szerepeltetése pedig egészen magától értetődő lenne.

Elöl már más a helyzet. Roman Kienast nem sokat volt fent a horvátok ellen, de kis híján egyenlítést fejelt, érdemes lehet próbálkozni vele. Erwin Jimmy Hoffer pedig talán harcosabb tud lenni, mint a gyámoltalan Linz. Elvégre ő az osztrák Wayne Rooney.

Szólj hozzá!

Címkék: ausztria gond lengyelország csatár linz

A bejegyzés trackback címe:

https://sogorok.blog.hu/api/trackback/id/tr50514835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása