HTML

Über uns

Blog az osztrák futballról, mert érdekes, mert hasonlít a magyarra, illetve mégis nagyon nem. Bécsi nagymenők, salzburgi és kanadai milliárdosok, falusi kiscsapatok, nőcsábász csatárok, botcsinálta sztárok.

Szurkoljunk az Eb magyarjainak, akik a mienkénél is rosszabb csapattal lehetnek ott, amit velünk akartak megrendezni.

Friss topikok

Linkblog

A suhanc torony – Sebastian Prödl

2008.06.05. 08:10 Lichtenstein Lajos

Sokakat meglephet az osztrák védelem legmagasabb tagja, aki előző két világversenyén nem adta alább az elődöntőnél.
 
A 194 centi magas Sebastian Prödl nem csak magasságával emelkedik ki a mostani keretből. A június 21-én 21 éves grazi jó a párharcokban, gólveszélyes és fiatalon is vezér tud lenni. Az Alpok Tony Adamse, ahogy így nézem.
 
Amellett, hogy másfél éve a Sturm biztos pontja, a korosztályos válogatottakban már ugyancak maradandót alkotott. 2006-ban Eb-bronzig jutott az U19-cel, tavaly Kanadában pedig az U20-as együttest vezette csapatkapitányként az elődöntőbe. A tornán versenyben volt a legjobb játékos címéért.
 
Prödl épp egy éve lett először válogatott és összesen tíz fellépésig jutott. A legemlékezetesebb meccse a tavaszi hollandok elleni volt: a 3-4 alkalmával két góllt szerzett, egyszer viszont hibázott a saját kapuja előtt, amiből gól esett. Én Málta ellen láttam csereként pályára lépni. Már az első pillanattól kezdve határozott, megkerülhetetlen volt.   
 
Prödl sem marad a nyár után Ausztriában: már januárban aláírta szerződését aWerder Bremenhez, ahol a csatár Martin Harnik csapattrása lesz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sogorok.blog.hu/api/trackback/id/tr93504570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása