HTML

Über uns

Blog az osztrák futballról, mert érdekes, mert hasonlít a magyarra, illetve mégis nagyon nem. Bécsi nagymenők, salzburgi és kanadai milliárdosok, falusi kiscsapatok, nőcsábász csatárok, botcsinálta sztárok.

Szurkoljunk az Eb magyarjainak, akik a mienkénél is rosszabb csapattal lehetnek ott, amit velünk akartak megrendezni.

Friss topikok

Linkblog

Az abszolút villámkarrier – Ümit Korkmaz

2008.06.04. 12:52 Lichtenstein Lajos

Az Eb egyik meglepetése lehet a bécsi születésű osztrák-török, aki két két éve kapta első szerződését és a torna előtt két héttel lett válogatott játékos.
 
Török bevándorlók gyerekeként született majdnem 23 évvel ezelőtt a baloldali középpályás Ümit Korkmaz. A bécsi srác a már megszűnt Wackerben, majd az alsóligás SK Slovanban, illetve parkokban játszott egészen 2005-ig, amikor a Rapid sportigazgatója észrevette. A csapat amatőrjeivel bajnok lett, egy év alatt vágott 12 gólt, adott kétszer ennyi gólpasszt, a szezon legjobbjának választották. És már írhatta is alá szerződését a profikhoz.
 
2006 nyarán lépett először pályára a felnőttek között és a szezon meccseinek kétharmadán szerepelt is. Korkmaz nagyon gyors, jó a párharcokban és elöl is veszélyes. Nem csoda, hogy gyorsan a Rapid-szurkolók kedvence lett, akik labdaérintéseit Ümit-Ümit kiáltásokkal fogadják.
 
A válogatottság eben a szezonban már nagyon érett neki, de izomproblémái miatt többször is hiába volt kerettag. Tavasszal bajnok lett csapatával, amihez nagyban hozzájárult így kétségtelen volt, hogy a felkészülést végigcsinálja. Nigéria ellen aztán be is mutatkozott, másnap pedig kiderült, ott lesz az Eb-n. Villámkarrier, na.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sogorok.blog.hu/api/trackback/id/tr86503051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása