HTML

Über uns

Blog az osztrák futballról, mert érdekes, mert hasonlít a magyarra, illetve mégis nagyon nem. Bécsi nagymenők, salzburgi és kanadai milliárdosok, falusi kiscsapatok, nőcsábász csatárok, botcsinálta sztárok.

Szurkoljunk az Eb magyarjainak, akik a mienkénél is rosszabb csapattal lehetnek ott, amit velünk akartak megrendezni.

Friss topikok

Linkblog

A bajnoki cím eldőltnek látszik, a kiesés nem

2009.04.19. 16:13 Lichtenstein Lajos

A Bundesliga 30. fordulója után egyértelmű, a Salzburg már csak elbukhatja a bajboki címet. A Red Bull tíz ponttal előzi meg a címvédő Rapidot. A bécsieket négy ponttal követi a városi rivális Austria, mindkét csapat gyengélkedett az elmúlt időben, talán a Rapid tűnik esélyesebbnek a második helyre. Az Austria mögött négy ponttal - és egy meccsel kevesebbel - ott lohol a Sturm Graz, amely még akár odaérhet az Európa-ligát érő harmadik helyre.

Hátul érdekesebb a helyzet. Az biztosnak tűnik, hogy a kieső a Mattersburg-Altach párosból kerül ki, előbbi a kilencedik és a nyolcadik Kapfenbergnek 9 ponttal többje van. A két sereghajtó viszont egyaránt 20-20 ponttal áll, az Altach gólaránya rosszabb. A Mattersburg hiába nyerte a múlt hétvégén 5-4-re a kiesési rangadót, az Altach most pontot tudott szerezni a Rapid ellen.

Jelenlegi állás, 30 forduló után: 1. Salzburg 68, 2. Rapid 58, 3. Austria 54, 4. Sturm 50, 5. Ried 45, 6. Kärnten 40, 7. Linz 31, 8. Kapfenberg 29, 9. Mattersburg 20, 10. Altach 20
(Az első a BL-selejtezőben, a 2-3. az Európa-ligában indulhat, az utolsó kiesik.)

 

Szólj hozzá!

Címkék: bundesliga

A bejegyzés trackback címe:

https://sogorok.blog.hu/api/trackback/id/tr611074423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása