HTML

Über uns

Blog az osztrák futballról, mert érdekes, mert hasonlít a magyarra, illetve mégis nagyon nem. Bécsi nagymenők, salzburgi és kanadai milliárdosok, falusi kiscsapatok, nőcsábász csatárok, botcsinálta sztárok.

Szurkoljunk az Eb magyarjainak, akik a mienkénél is rosszabb csapattal lehetnek ott, amit velünk akartak megrendezni.

Friss topikok

Linkblog

Provokátor követeli az Eb kupáját

2008.06.27. 11:54 Lichtenstein Lajos

A tavaly az osztrák válogatott visszahívását követelő innsbrucki férfi most beperelte az UEFA-t, mert nem lehetett műsorközlő az Eb-meccseken. Mivel tart attól, hogy nem fizetnék ki a kárát, biztosítékot akar. A győztesnek járó ezüstkupát.

Újra sikerült magára irányítania a figyelmet Michael Kriessnek. A volt 15-szörös osztrák válogatott, Werner Kriess 35 éves fia tavaly kezdte az osztrák futballközvélemény bosszantását, amikor Ausztria a sarkára áll (Österreich zeigt Rückgrat) néven mozgalmat indított. A honlappal megtámogatott kezdeményezés célja az volt, hogy elérjék, a vergődő válogatott ne indulhasson az akkor kudarcnak ígérkezett Eb-n. Több ezer aláírás össze is gyűlt, a visszaléptetés azonban nem jött össze. Annyit sikerült elérni, hogy a válogatott menedzsere, Andi Herzog lehülyézte az aláírókat.

A figyelemfelkeltés viszont sikerült, a sajtó mellett egy bécsi rendőr is rábukott a témára és feljelentette a honlap készítőit. Azon ugyanis az osztrák címer karikatúrája látható: a sólyom feje helyére egy labdát rajzoltak. Áprilisban első fokon elmarasztalták Kriesst és 1500 euróra büntették. Az Eb-rajt előtt néhány nappal esedékes újabb tárgyalás azonban a bíró betegsége miatt elmaradt.

Majdnem egy napon ezzel a szabadúszó újságíróként és moderátorként dolgozó Kriess újabb bajba került. Az európai futballszövetség, illetve az általa megbízott rendezvényszervező, a FARO TV felbontotta a vele kötött szerződést. Kriess ugyanis műsorközlő lett volna a klagenfurti és az innsbrucki stadionokban. Megbízhatatlanságra hivatkozva azonban eltekintettek a közös munkától.

Kriess ebbe természetesen nem nyugodott bele és a bécsi bíróságon beperelte az UEFA-t és a FARO-t. Nemcsak a fellépésenkénti 5800 eurót akarja megkapni, hanem az Eb miatt lemondott fellépésekért, illetve az őt ért erkölcsi károkért is kárpótlást akar. Összesen 58 980 euróra tart igényt, de attól fél, hogy az UEFA nem akar majd fizetni neki. Ezért biztosítékként le szeretné foglaltatni a győztesnek járó, Henri Delaunay-ról elnevezett és most elkészült kupát. Az ezüst, hatvancentis díjat egy szakértő 15 400 euróra becsülte.  

A provokátor gyorsított eljárásban akarja megkapni a kupát és már tervei is voltak vele. „Előre örülök, hogy hétfőn Innsbruckban, egy kötetlen ünnepség keretében átadhatom a trófeát az orosz válogatottnak” – mondta csütörtökön a Neue Kronen Zeitungnak. Annyi már biztos, hogy Arsavinék nem fognak Kriesszel ünnepelni.

Szólj hozzá!

Címkék: botrány európa bajnokság

A bejegyzés trackback címe:

https://sogorok.blog.hu/api/trackback/id/tr43541840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása