HTML

Über uns

Blog az osztrák futballról, mert érdekes, mert hasonlít a magyarra, illetve mégis nagyon nem. Bécsi nagymenők, salzburgi és kanadai milliárdosok, falusi kiscsapatok, nőcsábász csatárok, botcsinálta sztárok.

Szurkoljunk az Eb magyarjainak, akik a mienkénél is rosszabb csapattal lehetnek ott, amit velünk akartak megrendezni.

Friss topikok

Linkblog

Ki lesz az utód?

2008.06.24. 13:59 Lichtenstein Lajos

Legyen bármilyen gyenge egy válogatott, az mindig izgalmas kérdés, ki lesz az új szövetségi kapitány. Nincs ez máshogyan Ausztriában sem, és az is biztos, hogy a vébéselejtezők miatt nem lehet sokáig húzni az időt. Kínos, hogy az új kapitánynak mindössze egy meccse lesz arra, hogy a selejtezők előtt megismerkedjen a csapattal, illetve kísérletezzen.

Éppen ezért a legkézenfekvőbb az lenne, ha Josef Hickersberger távozása után olyan jelöltet választanának, aki a legjobban ismeri Garicsékat.

Ebből a szempontból a legmegfelelőbb Willi Ruttensteiner és Andi Herzog kinevezése lenne. Előbbi a futballszövetség (ÖFB) sportigazgatója és az U21-es válogatott kapitány, utóbbi Hickersberger mellett a válogatott csapatmenedzsere volt eddig. A páros éppen Hicke érkezése előtt két meccsen már ült a padon, az angolok és az északírek elleni vébéselejtezőkön. Előbbi 46 éves, utóbbi negyven. A válogatottsági rekorder Herzog állítólag azt mondta kedden, hogy úgy hallotta, belőle nem lesz kapitány. A kettős mellett szól a terepismeret, ellene meg a viszonylagos tapasztalatlanság.

Kézenfekvő lenne a sikeredző Kurt Jara kinevezése. Két éve nincs csapata, akkor a Red Bull Salzburgtól bocsátották el. „Ha hív az ÖFB, én szívesen megyek” – jelezte rögtön a korábban a svájci Grasshoppersnél, a Hamburgnál, a Kaiserslauternnél és az Innsbrucknál is dolgozó, 58 éves edző. Saját elmondása szerint már kétszer-háromszor szóba került a neve, mindannyiszor nem sokkal korábban írt alá egy egyesülethez.

Az esélyesek között van Walter Schachner is. Az 51 éves egykori válogatott a cordobai hősök egyike, aki negyven fölött is játszott még. Edzőként az FC Kärntennel lett másodosztályú bajnok és kupagyőztes, majd az Austria Wiennél a jó kezdés ellenére csak hónapokat hagytak neki. Kirúgása után napokkal átvette a Grazer AK-t, amelyet az utolsó helyről a másodikra irányított. Aztán a BL-selejtezőben a GAK a szezonban egyedüliként legyőzte a későbbi győztes Liverpoolt, a párharcot azonban elbukta. Schachner december óta munkanélküli, akkor a másik Kärntentől rúgták ki. Az esetleges kinevezéséről nem akart bővebben nyilatkozni.

Az ÖFB világossá tette, külföldi edző is szóba jöhet, a legkonkrétabbnak tűnő név talán Zlatko Kranjcaré. A volt horvát kapitány játékosként éveket töltött el a Rapidnál.

Szólj hozzá!

Címkék: válogatott kapitánykérdés herzog hickersberger

A bejegyzés trackback címe:

https://sogorok.blog.hu/api/trackback/id/tr60536901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása