HTML

Über uns

Blog az osztrák futballról, mert érdekes, mert hasonlít a magyarra, illetve mégis nagyon nem. Bécsi nagymenők, salzburgi és kanadai milliárdosok, falusi kiscsapatok, nőcsábász csatárok, botcsinálta sztárok.

Szurkoljunk az Eb magyarjainak, akik a mienkénél is rosszabb csapattal lehetnek ott, amit velünk akartak megrendezni.

Friss topikok

Linkblog

Egy újságcikk miatt távozik Hickersberger

2008.06.24. 16:11 Lichtenstein Lajos

Utolsó kapitányi sajtótájékoztatóján akarta tisztázni Josef Hickersberger távozásának okait. Kiderült, valójában az őt ért támadások miatt hagyja abba.

A szokásos tiszteletkörök – köszönet mindenkinek, a szurkolóknak, a játékosoknak, a segítőknek – a távozó osztrák kapitány megpróbálta megmagyarázni, miért pont most döntött a befejezés mellett. Igaz, az utolsó Eb-meccs után még a folytatásról lelkendezett, Hickersberger most azt mondta, ez a megfelelő pillanat. „A csapat elindult a helyes úton. Mindenki láthatta, hogy sok fiatal tehetség van a csapatunkban. Itt az ideje, hogy más vegye kezébe a válogatottat” – szólt a közepesen meggyőző indoklás. Hicke sok sikert kívánt az utódjának a vébéselejtezőkre, azonban hozzátette, az biztosan nem lesz könnyű sorozat.

Az Eb-kiesés után még lelkes kapitány most már kudarcként éli meg a tornát. „Nem teljesültek a várakozásaim. Voltak jó, sőt szenzációs pillanataink is, azonban a célt, a negyeddöntőt nem értük el – értékelt most és megint megerősítette, érzelmi alapon mondott igent a folytatásra. – De most az eszem azt mondatta velem, lejárt az időm. Szép volt és boldoggá tett.”

Azt is kijelentette, választhatta volna a számára könnyebb utat is. „Ősszel, amikor a közvélemény szemében a padlón voltam, lemondhattam volna. Az viszont nem én vagyok.”

A színezés után azonban kiderült a valódi ok is. „Az a Kurier-cikk volt a kiváltó ok” –  ismerte el Hickersberger. Abban az írásban az osztrák Bundesliga vezetői szólaltak még és nyílt kritikával támadták meg. „Hickersberger egy héttel a kezdés előtt még nem tudta, kit akar játszatni” – szegezte az egyik ligavezető. A leghangosabb Peter Svetits volt, a másodosztályú milliomosklub, az FC Magna ügyvezetője. A kapitány a sajtótájékoztatón visszakérdezett: „Ki ez a Svetits? Mit képzel magáról?”

A zárás ismét stílusosra sikerült. „Elnézést uraim, most vége, az unokáimmal kell mennem úszni.”

Szólj hozzá!

Címkék: válogatott kapitánykérdés hickersberger

A bejegyzés trackback címe:

https://sogorok.blog.hu/api/trackback/id/tr22537314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása