HTML

Über uns

Blog az osztrák futballról, mert érdekes, mert hasonlít a magyarra, illetve mégis nagyon nem. Bécsi nagymenők, salzburgi és kanadai milliárdosok, falusi kiscsapatok, nőcsábász csatárok, botcsinálta sztárok.

Szurkoljunk az Eb magyarjainak, akik a mienkénél is rosszabb csapattal lehetnek ott, amit velünk akartak megrendezni.

Friss topikok

Linkblog

Öt ok, amiért az osztrákok nyernek

2008.06.12. 15:46 Lichtenstein Lajos

Az Österreich című lap összegyűjtött öt lehetséges érvet, ami amellett szól, hogy Ausztria legyőzi csütörtök este Lengyelországot. Történelmi érvek mellett valós okok is szólhatnak a házigazda mellett.

1. Nem a védekezés határozza meg a csapatjátékot. A horvátok elleni 3-5-1-1 helyett 4-4-2-t játszanak az osztrákok.
2. Játékra kész az első meccsen kicsit halvány és azóta szalaghúzódással bajlódó Roland Linz. A támadó jelenléte azért érdekes, mert egyik legemlékezetesebb válogatott meccsén kettőt lőtt Chorzówban a lengyeleknek. Igaz, ő gyakran iktat be gólcsendeket tevékenységébe és alig két hete, Málta ellen szintén két gólt szerzett.
3. A lengyelek holland szövetségi kapitánya, Leo Benhakker hiába jár harmadik világversenyén, még egyetlen meccset sem tudott nyerni. A hollandokkal 1986-ban a vébén három döntetlent gyűjtött be, Trinidad és Tobagóval 2006-ban szintén vébén egy döntetlent és két vereséget, és a lengyelekkel is egyelőre a németek elleni vereség jutott neki.
4. A lap szerint legkésőbb a hatvanadik perctől szétesik a Práterstadion. Ekkorra lehet ugyanis várni Ivica Vastic becserélését. A 39 éves horvát-osztrák az első meccsen életet vitt a csapatba.
5. A lengyelek még soha nem győztek le nagy tornán a házigazdát, pedig néhányszor volt ehhez szerencséjük. (1974, 2002, 2006)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sogorok.blog.hu/api/trackback/id/tr74516675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása