HTML

Über uns

Blog az osztrák futballról, mert érdekes, mert hasonlít a magyarra, illetve mégis nagyon nem. Bécsi nagymenők, salzburgi és kanadai milliárdosok, falusi kiscsapatok, nőcsábász csatárok, botcsinálta sztárok.

Szurkoljunk az Eb magyarjainak, akik a mienkénél is rosszabb csapattal lehetnek ott, amit velünk akartak megrendezni.

Friss topikok

Linkblog

Mókás reklám Krankllal és Linzzel

2008.06.06. 21:55 Lichtenstein Lajos

Az osztrák foci múltja és jelene egy reklámban. Hans "Goleador" Krankl és Roland "Roli" Linz. A válogatott egykori és jelenlegi legeredményesebb támadója. Ejj, mekkora különbség. Önmarcangoló képsorok, alant magyarázattal.



A két főszereplő. Az ősz az osztrák foci egyik máig meghatározó alakja, az előző kapitány, Hans Krankl. A 70-es évek végének nagy játékosa, sokáig ő volt a 69 meccsen elért 34 góljával a válogatott legeredményesebbje. Két vébén volt és játszott a Barcelonában is két idényt, spanyol gólkirály lett és ráragadt a Goleador becenév. A kölyökképű meg Roland Linz, a Braga csatára és már nem is olyan fiatal, huszonhat. Kranklnál volt először válogatott. A Nationalteamben 31 meccsen szerzett eddig hét gólt. Hát nem túl fényes.

A bevezető viszonylag egyértelmű, a közelmúlt egészen arcpirító eredményein keresztül eljutunk a 30 évvel ezelőtti cordobai csodához, a meccshez, ahol Krankl kettőt lőtt.

A fontosabb német mondatok fordítása, hogy érteni is lehessen. Szóval a zeit kezdetű felirat: Itt az idő, hogy Ausztria ismét nyerjen.

"Ez a taktika" - mondja Krankl és elmagyarázza a kamatokat, amiket én most nem. Az a lényeg, hogy ezt a Goleador Garant nevű csomaggal lehet elérni.

"Goleador? Az én vagyok?" - kérdez vissza a színészi képességek híján lévő Linz.

Krankl válasza előbb osztrákul, olyan szép.

"Naa, Roli, das bin i, noch dir is nur a Landeshaupstadt benannt"
Vagyis: "Az én vagyok, rólad csak egy tartományi székhelyt neveztek el."

Kerek történet ez, na.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sogorok.blog.hu/api/trackback/id/tr76507485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása